Capçalera

Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l'obligació d'anar més enllà del simple fet d'ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet. Formem jugadors que vagen per la vida presumint de ser-ho. Aleshores, els sacrificis per jugar, deixaran de ser-ho (J.A. Del Rio).

Entrevistem a Antoni Soler (vol. 1)

Hui entrevistem al jove base del sènior preferent del CBG Antoni Soler. Amant del bàsquet en particular i de l'esport en general Antoni és una persona dinàmica i molt compromesa amb el club.

Toni: Hola Antoni, Què estàs fent actualment?
Antoni: Actualment estic estudiant segon curs de ciències de l’activitat física i l’esport, a la universitat de valència
T: Comencem l’entrevista:
Recordes com vas descobrir el bàsquet?
A: Be, la meua afició pel bàsquet supose que és per tracdició familiar, ja que els meus tios (david i salva) han sigut aficionats al bàsquet tota la vida, i a més jugaven a l’equip del club que existia per aquell entonces, i com jo anava molt amb ells, ha sigut una afició que m’ha calat prou a fons.
T: A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?
A: Jo començaria a jugar al bàsquet sobre els 5 anys més o menys. M’enrecorde que va ser quan es va començar a fer l’escola de bàsquet ací al poble, i que pujavem els dissabtes a la 1 del migdia. També m’enrecorde que jugavem amb dues cistelles pegades a la pared, que actualment encara estan, i que jugava amb la majoria dels que hui en dia encara juguen en algun equip del club (Jesus, Jonatan, David…)
T: Quin va ser el teu primer entrenador?
A: Varen ser dos, ja que js’encarregaven els dos de que el bàsquet anara avant, ells són David i Salva Soler.
T: Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?
A: Actualment jugue en l’equip Senior Preferent, i ocupe la posició de base, on he jugat tota la vida.
T: Què és el que més t’agrada del teu club?
A: Que encara que a poc a poc va fent-se més i més gran, i anem a augmentatn objectius, no deixa de ser un club de poble, d’un poble de més o menys 2.500 habitants i que no oblidem els nostres arrels ni els nostres principis. I que el que s’intenta a més de formar jugadors de bàsquet, s’intenta formar persones.
T: Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?
A: Els meus objectius actualment es seguir jugant en algun dels dos equips seniors que hi ha (em dona igual quin dels dos). I seguir ajudant en el que puc, com ho faig actualment entrenant l’equip prebenjamí.
T: Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?
A: Equip favorit, en tinc varios, com pot ser el Barça, la penya o el València Bàsquet. Sempre m’alegre quan guanya qualsevol dels tres. Però jugador favorit, sempre he tingut preferència per Juan Carlos Navarro. Però més properament Salva i David han sigut una referència com a jugadors del club, anar a vorels molts partits des de que era xicotet també influeix.
T: A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?
A: M’agraden prou esports, com el tenis, el ciclisme, el futbol, l’hanbol…
T: T’agrada llegir? Recordes quin és l’últim llibre que has llegit?
A: Si, sobretot en estiu, que es quan tinc temps. I l’últim llibre que m’he llegit és “mal de escuela” de Daniel Pennac
T: sona interesant eixe llibre, prenc nota.
T’agrada el cinema? Quina és lúltima pel•lícula que has vist? I quina és la teua pel•lícula favorita?
A: Si al cine vaig prou a sovint, l’última pel•licula va ser “los juegos del hambre”
T: Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?
A: Als xiquets que comencen els diria el que els dic als meus abans de tots els partits, que ixquen a passar-seu be, que al fi i al cap es tracta d’un joc. Que intenten disfrutar al màxim d’aquest esport.
T: És la primera vegada que col•labores en un blog? Què és el que més t’agrada de les reds socials?
A: No és la primera, solc estar prou per twitter i facebook, i m’agrada perque pots escriure allo que vullgues.

T: Antoni, moltes gràcies per participar al blog i per haver-nos dedicat el teu temps, ha sigut molt ineresant el que ens has contat. Esperem les teues aportacions quan tingues temps.

Publica un comentari

1 Comentaris