Capçalera

Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l'obligació d'anar més enllà del simple fet d'ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet. Formem jugadors que vagen per la vida presumint de ser-ho. Aleshores, els sacrificis per jugar, deixaran de ser-ho (J.A. Del Rio).

Entrevistem a Julio Garcia (vol. 4)

Salutacions, hui arriba la quarta entrega de les entrevistes al nostre blog de "La Mafia Alboiana" i hui tenim l'oportunitat d'entrevistar a Julio Garcia Chafer, ex jugador de l'equip sénior i de la cantera del C.B. Genovés i nou entrenador de l'equip junior del club.


Hola Julio, benvingut al blog del C.B. Genovés "La mafia alboiana". Actualment què estàs fent? (estudies, treballes...) Estic cursant actualment cinquè curs de ciències de l’activitat física i l’esport, a la universitat de València.

Comencem l’entrevista:

T: Recordes com vas descobrir el bàsquet?

J: si clar, vaig descobrir el bàsquet als 10 o 11 anys, al meu poble , on jugava el meu cunyat Agustín Llopis i dos bessons que no ho feien del tot mal i als quals els entrenava un home de semblant seriós i molt remugò per a la baixa estatura que tenía però resultà ser un altra de les persones que m’influenciaria


 T: A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?

J: Vaig començar a jugar sobre els 10 – 11 anys, venía de jugar a pilota valenciana així que per a mi aquell esport era molt novedós. Els primers dies foren de dubtes, molts dubtes. Aquell “ joc” era algo complicat per a mi i no estava segur de si valdria per això , pero naturalmente allí vaig coneixer a Salva i David Soler, tambe a Juan que per aquell entonces va ser el meu entrenador. Tots junts feren que m’agradara el bàsquet i el més important que disfrutara practicant-lo.

T: Quin va ser el teu primer entrenador?

J: Be, com ja he dit avanç , va ser Juan Sanchis  . El qual va agafar a un grapat de xiquets desgarbats i prou “ patosos” i la veritat, va fer el que va poder. De Juan recorde bastants coses pero recalcaré el més important. Que conseguia que ens riguerem de qualsevol situació, moment o succés, cosa que crec és molt constructiva perquè , a qui no li agrada  passar-ho bé?

T: Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?

J: Aquest any , encara que he rebut multiples ofertes tant de David com de Salva per a jugar en qualsevol equip, he decidit descansar i no jugar a ningún dels dos equips degut a la delicada situaciò que tinguem any rere any a la categoría sénior. Per aquesta temporada crec recordar que forem unes 35 persones fent la pretemporada, és a dir, que tantes persones per a dos equips és molta gent i no hi ha lloc per a tots, per  tant vaig preferir deixar el meu lloc per algún altre company, ja que jo he gaudit d’aquest esport molts anys i ara ho faré de una manera diferent; com a entrenador de  l’equip junior del club bàquet genovés

T: Què és el que més t’agrada del teu club?

J: El ambient d’amistad, bones sensacions , persones, amics, companyerisme …i bon rollo en general gràcies a la il·lusió que dos germans tenen cada any en fer coses bones, novedoses ,i sobretot en formar persones antes que jugadors de bàsquet 

T: Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?

J: Pel moment créixer com a entrenador, transmetre als jugadors que tinga al meu càrrec el que m’han inculcat els meus entrenadors , deprendre moltísimes coses desde la meua nova posiciò i aquest any fer un bon paper amb  l’equip junior. I seguir jugant en qualsevol moment que Puga.

T: Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?

No tinc predilecció per cap equip de l’ACB pero si he de dir algún, triaria el Valencia Basquet o la Penya . Pero realmente sóc del Club Bàsquet Genovés i els meus jugadors preferits son amb els que he Pogut compartir minuts de joc, com son Jesus Llopis, el seu germà Jose, el meu cosí Javier Navarro, l’altre cosi Joan Navarro, Toni, Rafa, Manu, Antoni... En definitiva que tampoc tinc jugador preferit, per a mi tots els jugadors amb els que he jugat sn els meus jugadors preferits. Per un altra banda destacaría l’esperit de un jugador que recorde anava a vore a sovint a qualsevol partit, Emilio Lloret, un clar exemple a seguir sense cap dupte.

T: A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?

J: Degut als estudis que estic cursant, m’agraden tots. Practique o he practicat desde futbol, fins a judo, passant per handbol, voley , hockey ,pilota valenciana, tenis , atletisme, nataciò, pero últimamente el que més practique a banda del bàsquet són el pàdel i el frontó.

T: T’agrada llegir? Recordes quin és l’últim llibre que has llegit?

J: La veritat es que no sóc molt aficionat a llegir, pero crec recordar que l’últim llibre fou “ HOMBRES QUE PUDIERON REINAR” de Ruben Uria

T: T’agrada el cinema? Quina és l’última pel•lícula que has vist? I quina és la teua pel•lícula favorita?

J: Si molt. La última pel·lícula fou la última de Batman, “ El caballero Oscuro: La leyenda renace”. I la preferida podría ser GLADIATOR o Coach Carter.

T: Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?

J: Que aprofite cada moment, que el més important es pasar-ho bé, i sobretot: benvingut.

T: És la primera vegada que col•labores en un blog? Què és el que més t’agrada de les reds socials?

J: En un blog com aquest no, pero sí les meues coses he fet. Què pots estar conectat amb tot el món en qualsevol moment.

T: Bé Julio, moltes gràcies per participar al blog i per haver-nos dedicat el teu temps. Ha sigut realment interesant conéixer al nou entrenador del junior del C.B. Genovés, Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et dessitgem molta sort en el futur.

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris