Capçalera

Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l'obligació d'anar més enllà del simple fet d'ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet. Formem jugadors que vagen per la vida presumint de ser-ho. Aleshores, els sacrificis per jugar, deixaran de ser-ho (J.A. Del Rio).

(Vol.6) L'entrevista a Martí CastellHui coneixerem a Martí Castell, un dels jugadors protagonistes en l’ascens de l’equip Sènior “A” a la categoría Autonòmica la temporada passada per primera vegada en la història del club just en l’any en que complim el 20 aniversari.

Hola Martí, comencem l’entrevista:
1. Recordes com vas descobrir el bàsquet?
Si, ho recorde, va ser de xicotet per un company de classe que tenia molta afició pel basquet i em va arrossegar amb ell a descobrir-lo, en aquell moment jo jugava a tenis.

2. A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?

Martí amb els cracks Manel Bosch i Quique Andreu
Vaig començar a finals dels anys 90 amb 8 anyets, encara que ja era bon "samarro". I bo sobretot m'en recorde del pavelló vell on entrenàvem i d'alguns amics que vaig fer a Xàtiva els quals casi tots segueixen jugant arreu de la provincia. La veritat és que t'alegres de veure'ls.

3. Quin va ser el teu primer entrenador?
El meu primer entrenador, el qual em va ensenyar a botar el baló va ser Richart Prats, encara que a jugar a bàsquet i com a persona, sempre he estat al costat de Salva i David (els bessons). De Juan Dofí tinc molts bons records i sé que ell també de mi.


4. Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?
Actualment, és a dir la temporada 2013/2014, jugaré al C.B.Genoves Zonal i com tota la vida ho faré de pívot.

5. Què és el que més t’agrada del teu club?
 L'ambient que es pot respirar sempre i els valors com a club són dues coses que fan que dia a dia es note el progrés d'aquesta banda d'amics que començaren al 1993.

6. Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?
Els meus objectius he de dir que me'ls plantege sempre en començar cada temporada, ja que crec, que aquests van lligats amb el paper que et toque cada any, però el primer i principal és divertir-me i passar-ho bé.

7. Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?
He de confesar que no sóc seguidor de esports per televisió encara que veure a jugadors com Juan carlos Navarro o Pau Gasol em posa els pèls de punta.

8. A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?
La pilota Valenciana m’agrada i solc seguir-la sempre que puc, ja que desde ben xicot anava als trinquets amb mon tio Pasqual, "Pigat II", qui em va inculcar el seu deport. El futbol també el seguisc alguna vegada quan juga el València, encara que és més el comboi d'anar a fer-te la cervesseta.

Martí amb el "gran" Josep Maria Margall.
9. T’agrada llegir? Recordes quin és l’últim llibre que has llegit?
Si, m’agrada llegir, encara que he de reconéixer que sols aquells temes que m’agraden. L'últim llibre que m'he llegit ha sigut “La crisi ninja” de Leopoldo Abadia, el recomane!

10. T’agrada el cinema? Quina és lúltima pel•lícula que has vist? I quina és la teua pel•lícula favorita?
Bo normal, com a tots ens agraden les pelis bones, encara que sóc un cul de mal seient, preferisc eixir a distraurem amb els amics o passejar per la serra. “En busca de la felicidad” l’he vist més d'una i de dues vegades.

11. Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?
Que es deixe aconsejar i que gaudisca molt, així creixerà com a persona. Créixer com a jugadors és cosa de repetició.

12. És la primera vegada que col•labores en un blog? Què és el que més t’agrada de les reds socials?
Si, és la primera vegada, la veritat que no sóc molt de xarxes socials.

Bé Martí, moltes gràcies per permeter-nos conéixer-te un poc més, ha sigut molt interesant. Fins una altra.
Martí: Gràcies.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris