Capçalera

Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l'obligació d'anar més enllà del simple fet d'ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet. Formem jugadors que vagen per la vida presumint de ser-ho. Aleshores, els sacrificis per jugar, deixaran de ser-ho (J.A. Del Rio).

Maria Pina: De guanyar L’Eurobàsquet a participar del seu Campus.


Una medalla d’or que té un Campus al Genovés.


De l’Eurobàsquet al campus Maria Pina. De Belgrado al Genovés. De compartir pista amb Marta Xargay, Anna Cruz, Laura Nicolls, Astou Ndour, Ouviña, Laura Gil, Cristina Ouviña, Queralt Casas, Tamara Abalde, Laia Palau... a compartir-la amb Laia, Carmela, Ayla, Laura, Andreu, Vicent, Alexandre, Àlvaro, Derek, David, Ayelen, Patri... De ser entrenada per Lucas Mondelo a ser entrenadora junt a Quique, Jordi, Andrés, Toni, Jesús, Manu, Patri, Joan, Paula. De viure en un món en certa manera elitista a ser la persona més propera per a totes aquelles que l’han reclamat. De fer-se la foto amb el president del Govern a fer-se fotos en persones amb diversitat funcional. Aquesta pot ser la carta de presentació de Maria Pina. Més lluny de l’èxit que suposa aconseguir una medalla d’or a l’Eurobàsquet de Letònia-Sérbia Maria Pina no ha deixat de ser Maria Pina. Possiblement aquest siga el motiu pel qual tants i tants mèrits l’acompanyen, tantes i tantes persones li mostren el seu reconeixement i tant d’èxit té el campus que s’anomena Campus Maria Pina i que aquest any s’ha desenvolupat sense la presència física de la pròpia Maria Pina. Aquest missatge és sens dubte la clau dels èxits que envolten a aquesta jugadora que ha disputat el seu primer Eurobàsquet i que ha portat el seu sisè Campus al Genovés. Treballadora, constant, una gran professional i sobretot una persona molt sensible i solidària són possiblement els valors que més la caracteritzen i que l’han portat a viure una experiència com participar d’un Eurobàsquet i guanyar-lo. Ja en la seua presentació com a jugadora del València BC ara fa un any ella es definia com “una jugadora amb molt de cor, il·lusió i molta energia”. Doncs, una combinació perfecta per aconseguir el que ha aconseguit.


D’aquesta manera sembla estrany poder comentar que el campus del Genovés presumeix de tenir una medalla d’or a l’Eurobàsquet. Sembla estrany que una jugadora que unes hores després d’aconseguir aquest títol a Sèrbia estiga entrenant al Pavelló Municipal del Genovés i tenint cura de totes aquelles xiquetes i xiquets inscrits en el campus. Però sembla més estrany si cap la proximitat i l’accessibilitat que aquesta jugadora mostra després d’aconseguir una fita de tanta rellevància com la que s’ha aconseguit a Belgrad.


Una medalla d’or junt a les millors jugadores i equips del continent i que fan justícia al treball continu i professional que Maria sempre ha mostrat. Possiblement coste d’assimilar o no es done la importància que reialment té un èxit d’aquesta envergadura. Una medalla d’or a un Eurobàsquet possiblement siga una de les situacions que tota jugadora voldria viure en la seua carrera esportiva, un reconeixement a nivell mundial i que el permet competir amb les millors jugadores de bàsquet del món. I el Genovés amb el seu campus pot presumir de tenir una medalla d’or. Prova evident han estat les ganes de la pròpia Pina de poder compartir el més aviat possible pista en totes aquelles xiquetes i xiquets que des del passat dia 24 de juny estaven entrenant al pavelló del Genovés en un campus que porta el nom, aquesta edició escrit en or.


Dues característiques pot ser siguen les que des del C.B. Genovés més identifiquen a Maria, “més enllà dels títols està el que Maria aporta al Genovés en el seu campus. Aporta un caràcter inclusiu a l’activitat que des de fa sis anys organitza al nostre poble. Ella sempre ha defès que qualsevol persona pot practicar esport, i prova d’això és que a la mínima oportunitat que té involucra en les seues iniciatives a persones amb diversitat funcional. I la segona i no menys important el missatge d’igualtat que transmet a través de l’esport. Independentment de si eres xiqueta o xiquet, home o dona, totes les persones tenen el mateix dret a gaudir del que els apassiona, i si és el bàsquet s’han de posar les ferramentes per a que així siga”.


Un campus amb un nivell de bàsquet immillorable, un campus amb una gran implicació social i sobretot un campus just. I si és banyat d’or millor. Des del C.B. Genovés “sols tenim paraules d’agraïment i felicitacions per tot el que està aconseguint. Un camí conjunt que només ha fet que començar”.


Maria Pina ha portat una medalla d’or al seu campus del Genovés.


C.B. Genovés

Publica un comentari

0 Comentaris