Capçalera

Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l'obligació d'anar més enllà del simple fet d'ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet. Formem jugadors que vagen per la vida presumint de ser-ho. Aleshores, els sacrificis per jugar, deixaran de ser-ho (J.A. Del Rio).

El C.B. Genovés parla en femení.


Des d’Imma Ballester fins a Triana Salinas. Des de fa vàries temporades el C.B. Genovés intenta ser un referent en la comarca en el bàsquet femení. Un club que intenta obrir una opció de practicar esport en totes aquelles xiquetes que mostren inquietud per jugar a bàsquet.

 “No és una situació recent, ni molt menys, el nostre club des dels seus inicis ha obert les seues portes a qualsevol xiqueta que vullguera jugar a bàsquet”. Ens podem remuntar a principi dels 2000 quan un grup de xiquetes es posava per primera vegada la samarreta del C.B. Genovés i presumia de ser el primer equip femení. Un grup que no va participar en cap competició de la federació però que possiblement gestarà tot el que en aquestos moments el Club pot oferir en categoria femenina”. Les Gisela, Rosa, Júlia, Alba, Carmela, Estefania, Mayuba... sembraren una llavor que anys després ha germinat.

 No més lluny en el temps començava allà pel 2001-2002 un equip en categoria benjamí que donaria moltes alegries al club, una generació la del 1991-92 que aniria creixent i que ja comptava en el seu equip amb una xiqueta que possiblement fora la primera que va recollir el treball d’anys anteriors i la pionera en el bàsquet femení d’aquest club. Imma Ballester formava part d’aquell equip benjamí que després en categoria aleví va seguir creixent per a posteriorment ser, una vegada més, la primera xiqueta del nostre club que nutria al millor club femení de l’època, el Ros Casares València. Imma va compaginar la seua època aleví amb l’equip de la capital del Túria i el C.B. Genovés, per a ja en categoria infantil donar el pas per poder competir en les millors xiquetes de l’estat espanyol. Sembla lluny, però Imma va ser la que va facilitar el camí per a que després l’esport femení augmentara al nostre poble al voltant del bàsquet.

Primer Imma, després Paula Gilabert, Carla Martínez, Esther Tormo, Maria Belda, Leti Conca, Vero Deosdad, Paula Giner, Daniela Ciscar, Aina Ferri i recentment Triana Salinas. “Noms que sempre seran un referent al nostre club, però que no ho serien sense el recolzament de totes aquelles xiquetes que han ajudat a créixer tant a cadascuna d’elles com al club i per supost al bàsquet femení. Volem oferir a totes les xiquetes que tinguen la inquietud de fer esport, independentment de les seues habilitats i capacitats que ho puguen fer, o almenys provar.

El bàsquet femení al Genovés vol créixer i exemples com els que acabem d’esmentar junt a altres com Bea Díez, Júlia Tormo, Mar Carrillo, Carla Císcar, Roser Gozalvez, Ester Ribes, Nàdia Cuenca, Sara i Mar Senabre, Himilce Lorente, Sara Elfartas, Evelyn Misheva, Neus Iborra, Blanca Hernández i totes les que formen part d’aquest grup de jugadores del C.B. Genovés, són el motiu pel qual volem treballar dia a dia.

El Club Bàsquet El Genovés vol parlar en femení i d’ahí l’esforç que aquest club està fent per traure totes les categories, per a que totes les xiquetes tinguen l’oportunitat de poder jugar.

Joan Moscardó un dels entrenadors que la temporada passada dirigia un dels equips femenins del club comentava que “si bé és cert que aquesta temporada que anem a començar el club ha inscrit equips femenins en les categories alevins, infantil, cadet, júnior i sénior, la nostra intenció és poder arribar a totes aquelles xiquetes que vullguen practicar aquest esport i fer saber que al nostre club cap eixa possibilitat.

És el moment que el C.B. Genovés també es done a conèixer perquè la seua secció de bàsquet femení compta amb equips en totes les categories. Portem anys lluitant per a que açò es produesca i volem consolidar-nos. Un any important en el que molts dels esforços aniran dirigits per a que la secció de bàsquet femení tinga continuïtat al nostre club”.  Des del club, a un pas de començar una nova temporada, es comentava que “el bàsquet al nostre club és un esport que defensa la igualtat, per tant l’aspecte del gènere no ha de ser un condicionant per jugar a un dels esports més justos que existeixen. Per això, una vegada que tenim equips de bàsquet masculins en totes les categories, volem superar les barreres creades per estereotips socials i culturals perquè la participació de les xiquetes deixe de ser un fet casual o aïllat.   Com a club som conscients que la pràctica esportiva promou la salut i el benestar, millora l'autoestima i ensenya lideratge, habilitats per a treballar en equip i perseverança; l'esport té el poder de transcendir les barreres de sexe, raça, religió i nacionalitat. Per tots aquests motius considerem molt important que des de ben menudes les xiquetes realitzen activitats esportives. Volem que el nostre club es convertisca en el model i inspiració perquè altres xiquetes practiquen bàsquet i que d'aquesta forma el bàsquet siga l'eina per a reduir les desigualtats de gènere i fomentar l'autoestima i les habilitats per a la vida entre les adolescents que acaben jugant en el nostre club. I encara que són moltes les coses que han canviat en els últims anys, encara hi ha un llarg camí per a aconseguir que jugar al bàsquet no estiga limitat pel fet de ser xiquet o xiqueta. Continuem treballant perquè el bàsquet siga un facilitador important per al desenvolupament i l'apoderament de les xiquetes i ajude a fer una societat que ens enorgullim d’ella”. Laia Palau, capitana de la selecció espanyola, abans d’aconseguir una de les majors fites de l’esport femení junt a Maria Pina comentava en una roda de premsa que amb el bàsquet aquest grup de xiques estem intentant canviar la societat i això val més que qualsevol medalla”. Tot dit, mateix missatge que el que intenta transmetre el C.B. Genovés. Una bona forma de començar una temporada i donar-li el protagonisme que es mereix a l’esport femení al Genovés.  Des d’Imma Ballester fins a Triana Salinas, dos noms que engloben un gran nombre de xiquetes i ja no tan xiquetes que s’han cregut i es creuen que a través del bàsquet es pot canviar el món.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris