Capçalera

Si demanem il·lusió, donem estima. Tots tenim l'obligació d'anar més enllà del simple fet d'ensenyar un joc o un esport. Ensenyem a estimar el bàsquet. Formem jugadors que vagen per la vida presumint de ser-ho. Aleshores, els sacrificis per jugar, deixaran de ser-ho (J.A. Del Rio).

El C.B. Genovés contra la violència masclista.En una setmana en el que el 25N ha marcat l’agenda de moltes institucions, clubs i entitats el C.B. Genovés no podia faltar en aquesta fita i més després del creixement per al club que ha suposat la gran quantitat de xiquetes que formen part del club. En un manifest publicat pel club es podia escoltar  que “estem encara a molts anys llum d'estar en el mateix nivell dels homes, inclús en el bàsquet femení. Les xiquetes poden reflectir-se en el nostre equip sènior femení, però sobretot en aquelles jugadores que dia a dia es mostren a la tele com a jugadores professionals i que al final es possible aconseguir allò que vols. L’esport, i en concret el bàsquet s’ha de caracteritzar pel treball en igualtat entre homes i dones basat en el respecte i en la no discriminació, per això és important utilitzar l’esport com a vehicle educatiu dels i de les més joves”.

En aquesta lína el club també afegia en el manifest que des del Club ens comprometem a avançar en la construcció d'una societat i un esport que camine amb uns valors allunyats de qualsevol tipus de violència, des del respecte, el treball en equip, la lluita, l'esforç i la superació. Un compromís basat en una visió integral d'abordatge de les violències sexuals, també en l'esport, i amb la voluntat d'explicar què són”.

El club ha crescut molt, sobretot en la seua línia d’equips femenins Des de benjamins fins a sènior el club pot presumir en comptar amb equips de xiquetes en totes les categories. Una prova evident de la lluita d’oferir igualtat d’oportunitats per a totes aquelles persones que vullguen practicar l’esport de la cistella, independentment del sexe.

Per a reivindicar l’esport femení el club ha juntat a totes les seues jugadores por donar una imatge de que amb treball i amb ganes de lluitar per una societat més justa tot és possible. Un poble de 3000 habitants comença a ser un referent de l’esport just, esport per a totes i tots i esport que busca una societat on totes i tots tinguen cabuda.

C.B. Genovés
Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris